Eκδήλωση “Startups – Από την ιδέα στην αγορά”

Ομιλία με θέμα: “Υλοποίησε την ιδέα σου με την υποστήριξη του OK!Thess” 

To OK!Thess και η Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών [ΕΠΥ], Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, σας καλούν στην εκδήλωση “Startups – Από την ιδέα στην αγορά”. Στόχος είναι να συζητήσουμε σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τις ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται και να δούμε πώς μπορεί μια ιδέα να φτάσει στην αγορά.

Πρόγραμμα:
18:30 – 19:00 ”Startups. Οι ευκαιρίες, τα λάθη, τα απρόβλεπτα” – Λευτέρης Παπαγεωργίου / Entranet

Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου είναι CEO της Entranet με έδρα την Ελλάδα, τη Φλόριντα των ΗΠΑ και το Λονδίνο, η οποία μεταξύ άλλων έχει βάλει προϊόντα της (το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης εντολών για ανελκυστήρες “talk2lift”) στο πιο σύγχρονο νοσοκομείο του πλανήτη, στη Δανία, ενώ είναι ο σχεδιαστής του «έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους» που βραβεύτηκε από το πρόγραμμα της ΕΕ «Wider, the smart home for the elderly». Η Entranet έχει βραβευθεί ως Εθνική Πρωταθλήτρια Καινοτομίας 2014-2015, στο πλαίσιο των European Business Awards και, επιπλέον, έχει παραλάβει τη Σφραγίδα Αριστείας από την Κομισιόν για την έρευνά της, ενώ ο ίδιος ο Λευτέρης Παπαγεωργίου εντυπωσίασε πρόσφατα με την ομιλία του για την επιχειρηματικότητα στο TEDxChania.

19:00 – 20:00 “Υλοποίησε την ιδέα σου με την υποστήριξη του OK!Thess” – Γεωργία Τσιαμαντά / Program Manager at ΟΚ!Τhess

To OK!Thess είναι η προ-θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει ως σκοπό την δημιουργία και ανάδειξη μιας νέας επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη μέσω της υποστήριξης εκείνων που επιθυμούν να δοκιμαστούν στον επιχειρηματικό «στίβο».

Στα πλαίσια την ανοιχτής πρόσκλησης για τον όγδοο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα του OK!Thess, τι προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες και πώς μπορούν να επωφεληθούν μέσα από ένα οργανώμενο πρόγραμμα, που αποτελείται από καθοδήγηση, εξατομικευμένη συμβουλευτική και μια σειρά από σεμινάρια δομημένα από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Επίσης θα μιλήσουμε για καλές πρακτικές και συνηθισμένα λάθη κατά την παρουσίαση της ιδέας μας και της σύνταξης μια αίτησης.
Επιπλέον, ομάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους θερμοκοίτισης θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και τι αποκόμισαν από αυτή την διαδικασία.

20:00 – 21:00
Dare to StartUP | Ρωτήστε ό,τι θέλετε τον Τόλη Λέριο, μηχανικό, εφευρέτη, startupper, yogi και επίδοξο surfer”

Ο Απόστολος «Τόλης» Λέριος, είναι ένας “κατά συρροή» επιχειρηματίας και μέντορας ενός εκλεκτικού «θηριοτροφείου» νεοσύστατων επιχειρήσεων (startups)
παγκοσμίως, τόσο σε τεχνικά όσο και επιχειρηματικά θέματα σε ποικίλους τομείς. Συμβουλεύει επίσης επενδυτές (investors) και επιταχυντές (accelerators) σε πρώιμο στάδιο. Μεταξύ των άλλων ενεργών δραστηριοτήτων του, ο Τόλης είναι σήμερα Στρατηγικός Σύμβουλος του SRI International. Το SRI είναι ένα μη-κερδοσκοπικό ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας, το οποίο έχει ξεκινήσει πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και το Siri, ο ευφυής βοηθός (intelligent assistant) της Apple.

21:00 – 22:00
Δικτύωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *