Greek
Συμμετοχή στο Speed Group Mentoring session του πρώτου Live Α Legacy Mentoring Event της Θεσσαλονίκης!

Συμμετοχή στο Speed Group Mentoring session του πρώτου Live Α Legacy Mentoring Event της Θεσσαλονίκης!

Αναδημοσίευση από το: parallaximag.gr. Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women on Top για την ολιστική επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Το Live Α Legacy ολοκληρώθηκε για μία ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και με νέα δομή και ανανεωμένες δράσεις, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά τα Live A Legacy Mentoring Events, με αφετηρία της νέας δράσης τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια νέα σειρά δράσεων από τη Mastercard και το Women On Top, που στόχο είχε να εξοπλίσει τις νέες γυναίκες με γνώσεις, πρακτική εμπειρία και επαγγελματική αυτοπεποίθηση προκειμένου να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν πραγματικότητα το επαγγελματικό τους όραμα. Το Mentoring event αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση του Live a Legacy που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και διεξήχθη στις 10 Ιουνίου στο ξενοδοχείο MonAsty με μεγάλη επιτυχία, με το γυναικείο κοινό της πόλης να το αγκαλιάζει με ενθουσιασμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν καταξιωμένες στον εργασιακό χώρο γυναίκες, ακούστηκαν σημαντικά στοιχεία, ιστορίες ζωής, συμβουλές και πρακτικές, καθώς οι μέντορες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους αλλά και σημαντικά επαγγελματικά tips με τις συμμετέχουσες. Το γυναικείο κοινό καλωσόρισε η Βίκυ Σακελλαριάδη, Marketing Specialist της Mastercard η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σκοπός της εταιρείας είναι να δίνει διαρκώς την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες γυναίκες να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να σχεδιάσουν με αυτοπεποίθηση τα επόμενα βήματά τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, καθώς στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του Live A Legacy, φέτος είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ περήφανη που φέτος ξεκινάμε τη νέα μας δράση από την πόλη σας.» Στη συνέχεια ακολούθησαν συμβουλές από έξι καταξιωμένες επαγγελματίες. Ξεκινώντας με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη, η οποία μέσα από μία διαδραστική συζήτηση, με τη Στέλλα Κάσδαγλη, συν-ιδρύτρια του οργανισμού Women On Top, αναφέρθηκε στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και μοιράστηκε με το κοινό τις πρακτικές που ακολούθησε για να διαχειριστεί τα εμπόδια που συνάντησε κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ παρότρυνε τις συμμετέχουσες να παραμείνουν πιστές στον εαυτό τους.

Στο Speed Group Mentoring session που ακολούθησε, οι Μίνα Μισυρλή, Γεωργία Τσιαμαντά, Μαρία Καραμανλή, και Ιουλία Δεσποινούδη, μέντορες του οργανισμού Women On Top από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, των εταιρειών, του HR, των θετικών επιστημών & της τεχνολογίας, βρέθηκαν στη διάθεση του κοινού και απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την επαγγελματική ζωή, προσφέροντας παράλληλα συμβουλές για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Η αναζήτηση εργασίας στα πρώτα επαγγελματικά βήματα, ζητήματα διαφορετικότητας & συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και επαγγελματική ανέλιξη και προσανατολισμός ήταν κάποια από τα ζητήματα που αναφέρθηκαν. Σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με tips και συμβουλές προκειμένου να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του εργοδότη κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης, η Ιουλία Δεσποινούδη σημείωσε πως οι προσωπικές μας αξίες και οι δεξιότητες που αναπτύσσουμε, τα λεγόμενα power skills, είναι πολύ σημαντικά, καθώς με αυτά μπορούμε να πορευτούμε με επιτυχία  σε όποιον κλάδο επιθυμούμε, και συμπλήρωσε πως είναι πολύ σημαντικό «Να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, ακόμη κι όταν δεν νιώθεις τόσο σίγουρη». Από την πλευρά της, η Μαρία Καραμανλή συμβούλεψε τις συμμετέχουσες που ξεκινούν τώρα τη σταδιοδρομία τους και δεν είναι σίγουρες για την επαγγελματική κατεύθυνση που θα ήθελαν να ακολουθήσουν, να παρατηρούν, να δοκιμάσουν διάφορα επαγγέλματα και αναλόγως να χτίσουν τα επόμενα βήματά τους με βάση τι τους ταιριάζει καλύτερα. Σχολιάζοντας το αιώνιο δίλημμα ισορροπίας μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η Μίνα Μισυρλή απάντησε πως είναι σημαντικό στο ξεκίνημα ενός επιχειρηματικού βήματος να θέσουμε προτεραιότητες και να προσαρμόσουμε τον χρόνο μας αναλόγως προκειμένου να χτίσουμε μία επιτυχημένη επιχείρηση, ενώ συμπλήρωσε πως “Όταν δεν βρίσκουμε τους δρόμους, πρέπει να τους φτιάξουμε εμείς!”. Σχετικά με το ύψος των απολαβών στην αγορά εργασίας, η Γεωργία Τσιαμαντά παρότρυνε τις συμμετέχουσες να συμβουλευτούν άλλες επαγγελματίες και να δικτυωθούν σε διάφορα hubs προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα του κλάδου που θέλουν να ακολουθήσουν. Τις συμβούλεψε επίσης να ζητήσουν από τους ίδιους τους εργοδότες να τους δώσουν μία τάξη μεγέθους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον με μεγάλη συμμετοχή από το κοινό είχε το διαδραστικό workshop με τη Στέλλα Κάσδαγλη, κατά τη διάρκεια του οποίου, μέσα από πρακτικές ασκήσεις, παρότρυνε τις συμμετέχουσες να αναγνωρίσουν τις αξίες τους και να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, προκειμένου να κατακτήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *